Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Világi Péter

2011.06.21

vilagi-peter.jpgVilági Péter hangja ismerősen cseng a magyar rádióhallgatóknak: a Danubius Rádió műsorvezetője három évig a Rádió Bridge-nél dolgozott, majd a Petőfi Rádió mikrofonja előtt töltötte a pörgős reggeleket. A miskolci születésű, harmincegy éves, jogász végzettségű fiatalember hétfőtől csütörtökig minden este nyoltól háromnegyed tizenegyig ül a Danubius Rádió mikrofonja előtt, hogy megédesítse a hallgatók estéjét.

A Miskolci Egyetem Jogtudományi Karán diplomázott 1998-ban, ügyvédnek készült, de ekkora már „megfertőzte a rádiózás világa”, történt ugyanis, hogy egy egyetemi sítáborban beszervezték a első miskolci kereskedelmi rádió, a City stábjába. Innen már nem volt megállás: a kellemes, jellegzetes hangú fiú gondolt egy nagyot és jelentkezett a Nap Tv Sportriporter kerestetik vetélkedőjébe, ahol a kiélezett játék végén második helyezett és abszolút közönségdíjas lett. Pedig az egész egy álommal kezdődött: „Viccen kívül, gyermekkori nagy vágyam volt, hogy mi, magyarok 2:1-re verjük a brazil futballválogatottat az én gólommal a VB-döntőben. Később kiegyeztem azzal, hogy ezt a meccset én közvetítem majd.” – kommentálja mosolyogva. „A közönségdíjra különösen büszke vagyok, a mai napig találkozom olyan emberekkel, akik annak idején nekem drukkoltak.”

A vetélkedőn aratott sikere után munkát ajánlottak neki a Nap Tv szerkesztőségében, „1996-ban a fővárosba költöztem, híreket olvastam, vágtam, szerkesztettem, közben folyamatosan ingáztam Budapest és a szülővárosom között, ahol a helyi rádiónál dolgoztam.”

Hobbiszinten sem „kispályázik”, szereti a kiélezett, veszélyes helyzeteket, a férfias játékokat. Nagypályás futballista, csatár poszton játszik a Magyar Ügyvédválogatottban és a Magyar Újságíró Válogatottban. Az autózás megszállottja, pilótaként indul a gyorsasági autóversenyeken, és navigál rallye első osztályban.

Civilben is a sportos-erős kocsik híve és nagy autósújság-gyűjtő hírében áll. „Azonnal az egekbe ugrik az adrenalin-szintem, amikor felbőg a motorok hangja, és ha száguldhatok rögtön hatalmas vigyor ül ki az arcomra. Élvezem az életet, az autókat, a focit, a nőket, a síelést, a bulizást.”

Ha zenét hallgat, leginkább a 80-as, 90-es évek klasszikusait, vagy a progresszív dance, house muzsikához fordul, szereti az INXS, a Depeche Mode, a Bonanza Banzai, a Deep Dish, a Faithless zenéit, szívesen hallgat Neót, Anima Sound System-et és Paul Oakenfold-ot.

Zenehallgatás közben gyakran olvas verseket, egyik kedvenc költője Jim Morrison, a Doors egykori frontembere, a következő sorokat Péter fejből nyomja:

„Ma a hátsó ajtón jövök be, nem köszönök senkinek.

Ma vezetem az autómat és szeretem a nőmet.

Úszom a tengerben és leiszom magam.

Ma élek, holnap nem.”