Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rákóczi Ferenc

2011.06.21

rakoczi-ferenc-2007.jpg

A rádiózást Békéscsabán kezdte, a helyi, ideiglenes frekvencián működő adó munkatársaként. Budapestre a Rádió Bridge-nél felajánlott műsorvezetői állás miatt költözött. 2000. januárja óta dolgozik a Danubius műsorvezetőjeként: Fórum című műsorával beköltözött a beszélgetős műfaj a rádióba.

Otthon „sokan vannak”, lehet szeretni: édesanyja, nővére, barátnője, két hivatalos macska mellett számolatlan kóbor cica versenyző, kutya színesítik az életét. Más delfin nincs a családban, őt vonzza a nagy kékség.

Hobbiszinten, mesterfokon búvárkodik. Erről így vall: „A vízhez, a mélységhez különösen vonzódom. Imádok búvárkodni, mesterbúvári minősítésem van, bár nem ez az igazán fontos. Állítom, aki nem fullad vízbe, az „profi”. Még a leggyakorlottabb búvárral is történhet baleset. Kaland és rizikó a búvárkodás, de nem hazardírozás. A víz maga a csoda, teljes szabadság és repülés, három dimenzió. Nem lehet szavakkal kifejezni, ki kell próbálni!”

És amikor nem a víz az úr? „Szeretek filmeket nézni, de nem tudnék kedvenc alkotást említeni. Dőreség lenne részemről kiemelni bármit is. Az ízlésem is változik, a hangulatom pedig meghatározó. Jó színésznek tartom Morgan Freemant, Jeff Bridges játékát is szívesen nézem. Zene terén ugyanez a helyzet: valamiért szeretem a könnyű muzsikát, de a jazzt is. Hogy lehetne így rangsorolni? Kísérletező is vagyok, de alapjában véve konzervatív csávónak tartom magam. Vannak örök értékek, van egy kialakult, szilárd értékrendem, más dolgok pedig épp attól életképesek, ha állandó mozgásban vannak.”