Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Garami Gábor

2011.06.21

garami-gabor-2007.jpg

A dunaújvárosi szakközépiskolában lázadó volt, a tanítottak nem kötötték le túlságosan, versekre, filmekre, világmegváltó álmokra emlékszik: egy ízben a középiskola folyosóján szavalt, és ellenpropagandát folytatott „bűnös” diszkó-ügyben. „Otthon nem volt velem gond, nem vágytam motorra, márkás cuccokra, csak a magnót bűvöltem napestig. Nagyon hálás vagyok a környezetemnek, bár sokszor próbáltak lebeszélni, mégsem lopták el az álmaimat”.

Színésznek is készült, kétszer jelentkezett a Színművészeti Főiskolára, sikertelenül. Másfél év katonaság után, huszonkét évesen egy sporttáskányi cuccal Budapestre költözött, ahol két évig a Kossuth Lajos Gyermekotthonban dolgozott, képesítés nélküli tanárként, félárva gyerekek között.

Az aktív zenélést a Táncosokkal Farkalók együttes hozta, keresztül-kasul járták az országot, „emberileg és szakmailag rengeteget tanultam a fiúktól”. Aztán jött, ami még nem volt. Fogorvos barátja felkérte egy „szívességspot” felmondására. A Roxer Stúdióban Rókusfalvy Pál felfigyelt a jó orgánumú fiatalemberre. Garami Gábor felbátorodva felütötte a szaknévsort és végighívta a rádiókat, szinkronstúdiókat, közölve, hogy ezentúl a hangjából kíván megélni. A nagy számok törvénye alapján bejött a számítása.

Tereh Istvánnak, az Első Emelet menedzserének jóvoltából a 96.4 Melody FM női hallgatói ismerték meg „bársonyos, kellemes” hangját. Fél év múlva az induló 92.9 Star Rádió reggeli műsorvezetője, ahol Mario Collantonio látta el máig megszívlelendő kereskedelmi rádiós instrukciókkal.

A Danubius Rádióban 1998 óta ül a mikrofon mögött, kezdetben, mint éjszakai műsorvezető, „a téma az utcán hevert: szex, futball, autóvezetés, vallás, mindennapos történéseink”. Mostanában a hétvégenként a délutáni kívánságműsort vezeti. „Az élet a legjobb vicc”, a hallgatókkal beszélgetve olykor kutya vakkant a háttérben, a feleség harsányat rikolt, „ilyenkor jólesik kinevetni magunkat, hogy így élünk”. A Danubius BestOf dobosának életében a rádiózás mellett ma is a ZENE a legfontosabb, bevallottan szakbarbár.

Beszédtanárhoz jár, fejleszti angol tudását és pszichológiai, praktikus életvezetési témájú könyveket olvas: „Hogyan legyek jó zenész, rádiós, szerető, apa”. Nem hisz a véletlenekben, „Minden, ami ma történik veled, azt te akartad” – idéz egy buddhista tant. Öt éve rágcsálja a mondatot, és néha megérti.