Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Buza Sándor

2011.07.30

buza-sandor-.jpg

Az egri Tanárképző Főiskola történelem és ének-zene szakán végzett. Majd hat évig tanított Zalaegerszegen. 1986-ban felvették a Magyar Rádió Könnyűzenei Szerkesztőségéhez, mint zenei szerkesztőt. A Kossuth és a Petőfi rádió könnyűzenei műsorainak összeállítása volt a feladata.

1998-ban a Danubius Rádióban a Capuccino című reggeli műsor zenei szerkesztője és műsorvezetője lett, később önálló műsorral jelentkezett minden vasárnap este fél nyolctól nyolcig. A műsor címe Toronyiránt volt.

1989-ben fia született, Márton. A rádiózás mellett a 90-es évektől a Vasárnapi Turmix és aHalló vasárnap című műsorokat vezette a Magyar Televízióban. A műsorok megszűnése után a TV3 csatornához került, ahol a Dominó néven futó magazinműsor szerkesztője és vezetője lett. 1993-tól az első magyarországi zenei csatorna a TOP TV zenei igazgatójaként dolgozott. 2005 második félévétől a rádió programigazgatója lett.

2006-tól - mint tanácsadó - tagja volt annak a teamnek, melynek a Magyar Rádió Petőfi adójának korszerűsítése volt a feladata. 2005-ben az akkor induló Story TV-n a Forró témák című naponta jelentkező talkshow vezetője lett. Jelenleg a A szomszéd főztje című műsort vezeti. A Danubius Best Of zenekarának billentyűseként ma is aktívan zenél.