Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ábel Anita

2011.06.21

Anita 1975. március 7-abel-anita.jpgén született, Budapesten, a halak jegyében, rák aszcendenssel.

Iskoláit is itt végezte, a Madách Imre Gimnáziumban érettségizett, majd az egri Esterházy Károly Tanárképző Főiskolán szerzett diplomát, „színész I” képesítését pedig a Gór Nagy Mária Színitanodában. Mindeközben elvégezte a MÚOSZ Újságíró iskoláját is.

3 és fél évesen gyermekszínészként kezdte pályafutását, azóta folyamatosan dolgozik a színész szakmában. Számtalan gyerekfilmben szerepelt, az ország leginkább a Szomszédokból és a Boszorkánypalántából ismerte meg arcát.

2005. október 15-én férjhez ment Fekete Krisztián üzletemberhez. Elkötelezett buddhista, két évig járt a Kőrösi Csoma Sándor Buddhista Egyetemre.

Színházi szerepei:

Hölgy fecseg és nyomoz - Virgini Renoir, Hippolyt, a lakáj - Terka, Gázláng - Szobalány, Mici néni két élete – Kati, Őrült nők ketrece, Liliomfi – Mariska, Hair – Jenni, Egy szoknya, egy nadrág – Kamilla, Charley nénje – Annie, Paprikáscsirke – Vivien, Szívecskéim – Fish.

Jelenleg is több darabban játszik, így például:
Így például Hunyady Sándor: Júliusi éjszaka (Lici, komorna – Budaörsi Játékszín 2006), Georges Feydeau: Fel is út, le is út (Vivien, a bárónő lánya – Budaörsi Játékszín 2006), Oleg Bogajev: Orosz népi posta (Halál- Gólem Színházi Egyesület 2006), Lope de Vega: Furfangos menyasszony ( Fenisa – Budaörsi Játékszín 2006)

2001-ben debütált televíziós műsorvezetőként, az RTL Klub Reggelijében, melyet idén októbertől rádiós mikrofonra váltott. Továbbra is találkozhatnak vele azonban a tévénézők, az M1-en futó Krém c. műsort Danubius Rádiós kollégájával, Rákóczi Ferivel vezeti közösen.

Hangját nemcsak a tévében és mostantól a rádióban hallhatjuk, 1990-től folyamatosan szinkronizál. Írásaival is rendszeresen találkozhatunk, hiszen egy hetente megjelenő női magazin arca, ahol állandó rovata is van.

1989-ben Nívó-díjat kapott a Magyar Televízióban.

„Valami oknál fogva vonzódom a reggeli műsorokhoz. Régóta vágyam, hogy kipróbáljam magam a rádiózásban.