Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Abaházi Csaba

2011.06.21

 

abahazi-csaba-2007.jpg

A rock-zenészi karriert a barátaival alakított Sing Sing együttes hozta meg. Az együttesben komoly munka folyt, a világmegváltó álmok kiteljesedtek: koncertek, turnék, átmulatott-átmulattatott éjszakák. Tíz év a rock bűvöletében. Huszonkilenc éves volt, amikor közösen úgy határoztak: elég volt, feloszlatják a zenekart. Abaházi Csaba ekkorra datálja felnőtt életének kezdetét, megváltozott az értékrendje, felfedezte, hogy az élet annyi más érdekes, szép dolgot tartogat számára.

A Danubius Rádióban hétvégén délelőtt jelentkezik, vasárnap pedig a Hajrá Magyarok!-ban kizárólag a hazai előadókkal foglalkozik.

Zenészekkel beszélget, hazai sztárokat interjúzik, slágerlistákat elemez. És itt az új kihívás, a Danubius Best Of zenekarral évek óta dolgoznak együtt. Rádiós fiúk a színpadon: tele lelkesedéssel, energiával, hittel, hogy tudnak újat, mást adni az embereknek. Ahogy ő fogalmaz: „örömzenélnek”. Szerepe szerint - kitalálhatjuk - énekel.

Magáról így vall: „Alapvetően lusta embernek tartom magam, talán ezért érzem néha rohanósnak az életem. Folyamatosan vívódom: lassú vagyok, nem elég átgondolt, képtelen vagyok beosztani az időmet, napközben nem találok szabad stúdiót, várni viszont utálok. Harcok magammal, amelyeket igyekszem estére lezárni. Viszont ha egy hónapon keresztül nincs szabad napom, akkor morcossá válok, kiborulok.” De ezt a rádióban szerencsére nem hallani.